Chokladkladdkaka

Om det är någon som vill ha receptet på gårdagens kreation kommer det här.. har fått själva receptet av brorsan och snott idén med grisen och det från internet..
 
Kladdkakan
4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
200 g smält smör
 
Choklad/kola täcket
75 g smör
½ dl socker
½ dl sirap
1 msk kakao
1 ½ dl grädde
200 g chokladkaka (gärna mörk)
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna.
Smält smöret.
Blanda alla ingredienser och häll över i en smord och bröad form, gärna med avtagbar kant.
Ställ in i ugnen i 30-35 minuter. 
 
Smält smöret och rör i övriga ingredienser.
Låt puttra någon minut, under omrörning.
Bryt chokladen i bitar och smält i smöret.
Rör till en tjock smet.
Häll sedan smeten över den något avsvalnade kakan.
Låt kakan stå svalt några timmar.
Servera med grädde och/eller frukt eller bär.
 
 
Kommentar
Tyckte kakan fortfarande verkade lös efter 30-35 minuter och lät den stå inne längre men jag tror inte det behövs, gör man den dagen innan och förvarar den i kylskåpet så stelnar det ju. Och choklad/kolan kändes också lite lös men stelnade efter ett par timmar i kylskåp även den så man får ha lite is i magen bara...
 
Själva utsmyckningen har jag som sagt snott från en bild jag hitta på internet och består av kitkat (jag behövde 11 stycken till min form som är ca 24 cm i diameter), sugarpaste (finns färdig att köpa, har aldrig jobbat med det tidigare men var relativt lättjobbat) och ett vanligt sidenband (är man van vid sugarpaste kan man göra ett band av det). Grisarna lade jag dit innan choklad/kolan hade stelnat vilket gjorde att de sjönk ner lite, men det är väl en smaksak hur man vill ha det. (Om man vill ha grisar överhuvudtaget förstås, det går ju göra nått annat eller ha kakan som den är - den är god utan kitkat och grisar också) Jag lät kakan vara kvar "i formen" då kitkat:en passade perfekt i skårorna till kanten och choklad/kola täcket agerar lite klister i överkant, så sidenbandet är mest dekoration.
 
Lycka till! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: